آشنایی با پیچ گوشتی وانواع آن

قیمت انواع پیچ گوشتی

پیچ گوشتی چیست؟

پیچ گوشتی ها از متداول ترین ابزار آلات مورد استفاده در صنعت هستند و از خانواده ابزار آلات دستی و برقی می باشند و انواع پیچ گوشتی ها نیز به منظور باز یا بسته کردن انواع مختلفی از پیچ ها مورد استفاده قرار می گیرند .

ریشه عبارت پیچ گوشتی هنوز به درستی معلوم نشده ، یعنی قسمت دوم آن ( عبارت : گوشتی ) ریشه معلوم و مشخصی ندارد ، البته ممکن است این عبارت تحریف یا تغییر داده شده ی عبارت گَشتی باشد .

پیچ گوشتی ابزاری است که با کمک و استفاده از نیروی گشتاوری و اهرمی عملیات باز و بسته نمودن انواع پیچ ها را انجام می دهد ، اولین پیچ گوشتی ها که دارای دسته ای برای در دست گرفتن بودند تقریبا در سال ۱۸۰۰ میلادی اختراع شدند .

کاربرد پیچ گوشتی

یکی از نکات مهم در انتخاب پیچ گوشتی کاربرد و کارکرد آن است. از پیچ گوشتی ها می توان در باز و بسته کردن پیچ ها استفاده کرد. این کارکرد در زمینه های مختلف کاربرد دارد. برای مثال در تعمیر وسایل برقی، در نجاری و متصل کردن دو قطعه، برای اتصال دادن فلزات ظریف و مستحکم از قبل سوراخ کاری شده، در کارهای خانگی برای نصب تابلو، محکم کردن وسایل چوبی و موارد مشابه کاربرد پیچ گوشتی به چشم می آید.

با توجه به اینکه انواع پیچ گوشتی ها متفاوت هستند ، هنگام کار با آنها باید کاربرد هرکدام را در نظر گرفت. برای مثال از پیچ گوشتی های دستی نمی توان برای کار های سنگین و مستحکم استفاده کرد و نیاز است سراغ نوع شارژی آن برویم .

پس با توجه به حجم کار و نوع استفاده می توانیم پیچ گوشتی را انتخاب کنیم. با در نظر گرفتن انواع پیچ و تنوع در آنها، هنگام استفاده از پیچ گوشتی باید به تمام این نکات توجه کرد. سهولت در کار و عدم خستگی یکی از نکات مهم است و با انتخاب درست پیچ گوشتی می توان کارها را به سرعت و دقت بیشتری انجام داد.

این ابزار دارای انواع مختلفی می باشد که متناسب با نوع و محل قرار گیری پیچ مورد استفاده قرار می گیرند .

پیچ گوشتیهایی که با استفاده از دست مورد استفاده قرار می گیرند عمدتا از دو بخش دسته و میله ای که به نوک آن منتهی می شود تشکیل شده است ، دسته پیچ گوشتی ها معمولا به صورتی هستند که به راحتی در دست قرار بگیرند ، نوک پیچ گوشتی ها دارای انواع زیادی از جمله : دو سو ، چهار سو ، شش سو ، ستاره ای ، مربعی و … هستند که در انتهای نوک میله منتهی به دسته قرار دارند .

پیچ گوشتی ها دارای انواع برقی نیز هستند که بدنه ی آن ثابت و نوک و سَری آن قابل تغییر می باشد !

انواع پیچ گوشتی

پیچ گوشتی برقی :

یکی از انواع پیچ گوشتی ها پیچ گوشتی برقی است که با توجه به کاربرد به دو بخش خانگی و صنعتی تقسیم می شوند. تفاوت اصلی در این تقسیم بندی بر اساس موتور، ابعاد و قدرت است. پیچ گوشتی برقی در دو دسته سه نظام و کلاچی هستند. از پیچ گوشتی هایی که مجهز به سه نظام هستند می توان به عنوان دریل در سوراخ کاری نیز استفاده کرد.

فروش پیچ گوشتی

پیچ گوشتی شارژی :

پیچ گوشتی شارژی یکی دیگر از انواع پیچ گوشتی است که در اصل دریل شارژی می باشد و با توجه به کارایی هایی که دارد از آن به عنوان پیچ گوشتی شارژی نیز استفاده می شود. کاربرد پیچ گوشتی شارژی با توجه به قابلیت هایی که دارد در موارد مختلف است و می توان از این دستگاه در زمینه های متفاوت استفاده کرد.

پیچ گوشتی های شارژی با توجه به عملکرد به دو دسته الکتریکی و چکشی تقسیم می شوند. در دسته اول این دستگاه کارکرد ساده ای دارد و در حالت دوم با توجه به نیروی اضافی در دستگاه به صورت چکشی عمل می کند. پیچ گوشتی شارژی در حالت چکشی مناسب کارهای سنگین و طولانی مدت است.

انواع پیچ گوشتی دستی :

ساده ترین نوع از انواع پیچ گوشتی ها ، پیچ گوشتی های دستی هستند. ساختار آنها بسیار ساده است و با نیروی دست کار می کنند. این پیچ گوشتی ها در مدل های مختلفی تولید می شوند که از بهترین آنها می توان به مدل های چهار سو، دو سو، تاشو جغجغه ای، ساعتی دو سو، ساعتی ستاره ای، ضربه خور یا چکش خور و نمکدانی جغجعه اشاره کرد.

چهار سو: از این مدل پیچ گوشتی ها در باز و بسته کردن پیچ های چهارسو یا سمت استفاده می شود. هنگام کار با این ابزار کنترل بیشتری روی کار داریم.

انواع پیچ گوشتی

دو سو یا تخت: یکی از ساده ترین انواع پیچ گوشتی است که به وسیله آن می توان برای باز و بسته کردن پیچ هایی معمولی یا دو گوش استفاده کرد.

چکش خور: ساختار این پیچ گوشتی به گونه ای است که قسمت انتهایی آن آهنی است تا با ضربه زدن چکش بتوانیم شبیه قلم بنایی نیز از آن استفاده کنیم.

پیچ گوشتی دستی

ساعتی: از این پیچ گوشتی برای انجام کارهای ظریف مانند پیچ های ریز استفاده می شود و شکل آنها بسیار نازک است.

کاربرد پیچ گوشتی

دسته T : شکل این پیچ گوشتی شبیه حرف تی انگلیسی است و زمان کار با این ابزار می توان از نیروی گشتاور بیشتری برای باز و بسته کردن استفاده کرد.

مُشتی: دلیل نامگذاری این پیچ گوشتی ها نیز به این خاطر است که اندازه آنها کوچک است و در جاهایی که نمی توان از دسته بلند استفاده کرد کاربرد دارد.

۹۰ درجه: از این پیچ گوشتی در مواقعی که فضا کم و کوچک است استفاده می کنیم و با چرخش ۹۰ درجه ای می توانیم برای باز و بسته کردن استفاده کنیم. این پیچ گوشتی ها در دو مدل جغجغه ای و معمولی وجود دارند.

پیچ گوشتی

جغجغه ای: کار با این پیچ گوشتی بدین شکل است که فقط در یک حالت چرخش ،پیچ ها را شل می کند و نیازی نیست که در دو طرف پیچ گوشتی را بچرخانیم.

همه کاره: ساختار این پیچ گوشتی به صورتی است که از یک دسته و میله ساخته شده است که می توان انواع پیچ گوشتی ها را روی آن نصب کرد. با این پیچ گوشتی می توان اکثر پیچ ها را باز و بسته کرد.

عایق: این پیچ گوشتی دارای روکش عایق دار است که از آن می توان برای فعالیت هایی که امکان برق گرفتگی وجود دارد استفاده کرد.

نکات ایمنی کار با پیچ گوشتی

  •  به منظور باز یا بسته کردن پیچ های با دور بالا از پیچ گوشتی های جغجغه ای یا برقی استفاده نمایید .
  • از چفت بودن سری پیچ در شیار پیچ مطمئن شوید که نه خیلی لق و نه خیلی سفت باشد ، عدم رعایت این موضوع باعث صدمه دیدن به پیچ خواهد شد .
  • برای مکان هایی که قرار دادن پیچ در آن ها سخت است با استفاده از مته و یا یک چیز نوک تیز یک سوراخ کوچک ایجاد کرده و در مرحله ی بعدی اقدام به بستن پیچ نمایید ، مزیت انجام این کار این است که به قطعه کار و پیچ فشار وارد نشده و سبب می شود که کار ترک بر ندارد . ( این عملیات بیشتر در صنایع چوب کاربرد دارد )
  • به هیچ عنوان از پیچ گوشتی ها به منظور وسیله ای برای سوراخ کاری استفاده نکنید .
  • همیشه از خشک و تمیز بودن دسته پیچ گوشتی اطمینان حاصل نمایید ، کار با پیچ گوشتی هایی که چرب و کثیف هستند حادثه می آفرینند .
  • از پیچ گوشتی به منظور تخلیه ی بار الکتریکی خازن و یا باطری استفاده نکنید .
  • سعی کنید برای پیچ گوشتی ها یک تابلو تهیه کنید تا سرعت دسترسی به آن ها افزایش و از صدمه دیدن نوک آن جلوگیری کنید .
  • در محل هایی که امکان دسترسی سخت می باشد می توانید از پیچ گوشتی های مگنت دار یا آهنربایی استفاده نمایید .
  • از پیچ گوشتی هایی که دارای دسته شکسته می باشند استفاده نکنید .
  • به هیچ عنوان از پیچ گوشتی ها به عنوان اهرم و یا دیلم استفاده نکنید چون جنس آن ها سخت و خشک بوده و در صورت شکسته شدن تکه های آن به سمت بدن و یا چشم شما پرتاب خواهند شد .
  • همیشه در حین کار از عینک ایمنی استفاده نمایید .
  • هیچ موقع از یک دست خود برای نگه داشتن قطعه کار و از دست دیگر خود برای نگه داشتن پیچ گوشتی استفاده نکنید چون ممکن است نوک پیچ گوشتی در رفته و وارد دست شما شود .
  • به هیچ عنوان از وارد کردن نیرو به پیچ گوشتی به وسیله ی انبر دست خود داری نمایید ، انجام این کار باعث شکسته شدن دسته پیچ گوشتی شما خواهد شد .
  • به هیچ عنوان از پیچ گوشتی های معمولی در محل هایی که جریان برق دارد استفاده ننمایید .

نکاتی که در هنگان خرید انواع ابزار پیچگوشتی که هنگام خرید باید به آن توجه کرد

– هنگام خرید انواع ابزار پیچ گوشتی انتخاب حداقل 8 سایز الزامی می‎باشد که عبارتند از 5 عدد پیچگوشتی تخت و 3 عدد پیچ گوشتی چهارسو.

– دقت کنید که سر پیچ گوشتی از جنس کروم وانادیوم و دارای آهنربا باشد.

– دسته پیچگوشتی را از حیث وجود هرگونه پیلیسه مورد بررسی قرار دهید.

– دسته پیچگوشتی در گشتاور و نیروی وارده بر پیچ نقش مهمی را ایفا می کند. هنگام خرید به این نکته دقت بیشتری داشته باشید. پیوند میان دسته و اهرم را نیز بررسی کنید.

– پیچگوشتی ضربه خور نباید تنها تشتک داشته باشد بلکه داخل بدنه پیچگوشتی نیز باید دارای آلیاژ فولادی باشد.

– بدنه انواع ابزار پیچگوشتی باید بگونه ای باشدکه دست در آن لیز نخورد لذا از فروشنده جنس دسته را جویا شوید دسته‎ها‎ی Soft Finish یا سیلیکونی بهترین انتخاب می‎باشند.

generalsanat_vahid وب‌سایت

نظرات بسته شده است.