آشنایی با گریس پمپ مدلA-1/30 گریش GURISIK
رولمان صنعت
گریس پمپ GURISIK
- گریس پمپ بادی یا پنوماتیکی GURISIK
- گریس پمپ دستی GURISIK
انتقال سریع سیالات بسیار غلیظ مانند گریس که به خودی خود حرکتی ندارند بسیار دشوار است، به همین جهت برای تزریق و جابه جایی گریس از پمپ های گریس استفاده می شود. انواع پمپ های گریس شامل گریس پمپ دستی، گریس پمپ برقی، گریس پمپ بادی (پنوماتیکی) و گریس پمپ نقطه ای می باشند. پمپ های گریس به طور وسیع در صنایع مختلف در سراسر جهان مورد استفاده قرار می گیرند. برای انتقال حجم زیاد گریس از پمپ های برقی، پمپ های دنده ای و پریستالتیک برای انتقال گریس استفاده می کنند.
گریس پمپ دستی GURISIK
از گریس پمپ های دستی برای روان کاری در ابعاد کوچک استفاده می شود و مکانیزم عملکرد آن ها به صورت Manual است. این نوع گریس پمپ ها دارای یک دسته اهرمی شکل می باشند که از آن برای پمپاژ گریس استفاده می شود. گریس پمپ های دستی به جهت هدایت گریس به نقطه مورد نظر دارای یک شلنگ با طول مشخص می باشند. این پمپ ها در واحدهای صنعتی و کارخانه ها هنگامی که بیرینگ ها و بخش های مختلف دستگاه ها نیاز به روانکاری دارد مورد استفاده قرار می گیرند.
از مزایای گریس پمپ های دستی می توان به ساختار ساده بدون نیاز به مصرف برق، قابلیت جابجایی و قیمت مناسب آنها اشاره کرد. خروجی این پمپ ها متناسب با فشار کاری و وزن گریس بر حسب گرم تعیین می شود.
گریس پمپ بادی یا پنوماتیکی GURISIK
در مواردی که نیاز به روانکاری مداوم و دقیق باشد از گریس پمپ های پنوماتیکی استفاده می شود. محرک پمپ های پنوماتیکی هوای فشرده می باشد و معمولا این پمپ ها به ازای هر 1 بار فشار هوا ورودی قادر به تولید 50 بار فشار می باشند. این پمپ ها برای تزریق مقدار مشخصی از گریس با فشار بالا به بیرینگ ها و قسمت هایی از دستگاه ها و تجهیزات که نیاز به روانکاری دارند کاملا مناسب هستند. گریس پمپ های بادی به لحاظ عملکرد نسبت به گریس پمپ های دستی دارای روانکاری قوی تر و دقیق تری می باشند و در مدل های پرتابل یا ثابت برای روانکاری در ماشین آلات و خط های صنعتی استفاده می کنند.
نصب و راه اندازی گریس پمپ
- مخزن ذخیره به صورت کامل باید تمیز شود و سپس مخزن تا حداکثر 2 اینچ به لبه بالایی پر شود.
- پس از پر کردن مخزن به جهت تخلیه حباب های هوا باید مخزن گریس را تکان داد.
- صفحه دنبال کننده را بر روی گریس فشار داده تا جایی که گریس از حفره مرکزی صفحه بیرون بزند.
- درپوش بالایی مخزن را در جای خود قرار دهید.
- لوله مکش بایستی در حفره مرکزی صفحه دنبال کننده تنظیم شود به گونه ای که پمپ در محل نصب صحیح قرار گیرد، سپس درپوش بالایی در جای خود تنظیم کرده و توسط پیچ های ارائه شده همراه با مخزن محکم می کنیم.
- درپوش بالایی با لوله مکش توسط پیچ های دستی محکم می شوند.
- شیلنگ فشار قوی را به خروجی پمپ متصل کرده و برای اطمینان از عدم نشتی اتصالات آب بند رزوه ای استفاده می کنیم.
- انتهای دیگر شیلنگ فشار قوی به شیر کنترل دبی متصل می شود که توصیه می شود بین شیر کنترل و شیلنگ از مفصل گرداننده (اتصال چرخشی Z شکل) استفاده شود. در این قسمت نیز برای جلوگیری از نشتی از اتصالات آب بند استفاده می شود.
- در قسمت ورودی هوا به پمپ باید از یک فیلتر تنظیم کننده روانکاری (FRL) استفاده شود.
- فشار هوای ورودی به پمپ را توسط رگولاتور می توان بین محدوده 4 تا 8 بار تنظیم کرد. (فشار توصیه شده 6 بار می باشد.)
مواردی که باید قبل از هر بار راه اندازی گریس پمپ بادی چک شوند:
- کیفیت هوای ورودی به پمپ (هوای ورودی به پمپ باید عاری از هر گونه آلاینده و رطوبت باشد.) به منظور بالا بردن کیفیت هوا به پمپ می توان از واحد فیلتراسیون در خط ورودی استفاده کرد.
- از آنجایی که هوا در نقاط مختلف یک کارگاه یا کارخانه ممکن است دارای نوسان باشد، توصیه می شود از یک رگلاتور به منظور یکنواخت کردن جریان هوا استفاده شود.
- حجم هوای ورودی مورد نیاز برای هر گریس پمپ پنوماتیکی 230 لیتر در دقیقه می باشد و فشار کاری معمولا بین 6 تا 8 بار است، توجه شود که فشار هوای ورودی از 8 بار نباید تجاوز کند.
- پمپ نیاز به روانکاری مداوم دارد و به این منظور در خط هوای ورودی، باید از یک واحد روان کننده استفاده کرد.
کاربردهای گریس
گریس مخلوطی از یک مواده روان کننده با یک ماده غلیظ کننده است که به صورت جامد یا نیمه جامد می باشد. گریس در روانکاری قطعات متحرک کاربرد دارد و عمدتا در مواردی که امکان روانکاری مداوم وجود ندارد از گریس به جای روغن استفاده می شود. از مزایای استفاده گریس می توان به مقاومت بالای حرارتی، مقاومت در مقابل نفوذ رطوبت و خاک، طول عمر بالا، جلوگیری از سایش و زنگ زدگی قطعات و کارکرد نرم و بدون ارتعاش دستگاه ها و چرخ دنده ها و موارد زیر اشاره کرد.
- روانکاری در تجهیزات دوار (الکتروموتورها، پمپ ها، کمپرسورها، فن ها و غیره)
- آسانسور، بالابر و جرثقیل ها
- خطوط تولید و نوارهای نقاله و زنجیرها
- وسایل ورزشی، دوچرخه، موتور سیکلت و وسایل نقلیه
- تجهیزات و ماشین آلات راه سازی، صنعتی، کشاورزی و ساختمانی
- روانکاری بلبرینگ ها، یاتاقان ها، چرخ دنده ها و گیربکس ها
- قفل ها، اتصالات و لولای درها
- عایق در باتری ها
مشخصات فنی گریس پمپ بادی GURISIK ترکیه
فشار کاری 6 – 8 بار
نسبت فشار 1/45
مصرف هوا 80-90 لیتر در دقیقه
خروجی 1100 گرم – 1400 گرم در دقیقه
ظرفیت 30 کیلو
طول شلنگ 2 متر
شیلنگ نوع 1/4 R2
وزن 19.7 کیلوگرم
وزن بسته بندی
21.25 کیلو
ابعاد بسته بندی 40*40*94 سانتی متر