بررسی گریس پمپ مدلA-1/16 گریش GURISIK
گریس پمپ چیست؟GURISIK
گریس پمپ نوعی پمپ روانکاری است که برای استفاده از گریس در یک یا چند نقطه در تجهیزات صنعتی طراحی شده و معمولا در بخشهای ساخت و خودرو کاربرد دارد. پمپهای جمعوجور ظرفیت کمتری دارند ولی پمپهای بزرگتر میتوانند بیش از180 کیلوگرم گریس را در خود نگه دارند. این ابزارها متنوع هستند و برای گریس با ویسکوزیتههای مختلف و نقاط متفاوت در تاسیسات صنعتی استفاده میشوند. کاربرد این پمپها در هر نقطه با توجه به سطوح و ویسکوزیته گریس متفاوت است. پمپ مناسب را با توجه به ظرفیت مورد نیاز و کاربرد مورد نظر انتخاب کنید.
مزایای گریس پمپ
در این بخش به چند مورد از مهمترین مزایای انتخاب این نوع پمپ روانکاری میپردازیم:
- گریسکاریِ کارآمد: از یک سیستم روانکاری مرکزی چندنقطهای برای کاربرد مقادیر مشخصی گریس در نقاط خاص استفاده کنید؛ چراکه تفنگهای دستی گریسکاری راندمان پایینی دارند و کاربرد آنها زمانبر است پس وقت و انرژی ارزشمندتان را برای استفاده از گریس در تمام قسمتهای تجهیزات نکنید.
- افزایش ظرفیت نگهداری: با ذخیره صدها کیلوگرم گریس در مخزن میتوانید در طول روزو هفته از آن استفاده کنید که همین ویژگی موجب صرفهجویی قابل توجهی در وقت و انرژی میشود.
- افزودنیهای مفید: با استفاده از یک سیستم متمرکز میتوانید از مواد بازدارنده اکسایش و عوامل ضد سایش در گریس استفاده کنید. کاربرد این افزودنیها موجب ماندگاری بیشتر گریس شده و میزان سایش تجهیزات را کاهش میدهند.
- عملکرد اقتصادی: پس از اینکه روی خرید یک گریس پمپ سرمایهگذاری میکنید در واقع در هزینههای تاسیسات صرفه جویی کردهاید؛ چراکه با کمک این دستگاه در زمان استفاده از گریس دستی صرفهجویی کرده و از گریس کمتری در طول فرآیندهای روزانه استفاده میکنید.
این مزایا شامل انواع مختلف گریس پمپ میشوند و فرقی نمیکند که یک نقطه از قطعات را گریسکاری کنید یا از این ابزار برای گریسکاری ماشینآلات در کارخانه استفاده کنید، انتخاب پمپ با اندازه مناسب تمام این مزایا را دربرخواهد داشت.
نکات مهم برای انتخاب گریس پمپ
لازم است قبل از انتخاب پمپ، کاربرد مورد نظرتان را خود به دقت مشخص کنید.
در مرحله اول باید حجم گریس لازم را برای هر نقطه گریس، تعداد نقاطی که لازم است گریسکاری شوند و فاصله بین آنها را مشخص کنید. این عوامل فشار سیستمی مورد نیاز را برای روانکاری کامل بخشهای مهم تجهیزات را مشخص میکنند.
با توجه به نکات فوق باید گریس پمپها را با هم مقایسه کنید. انواع گریس پمپ سطوح فشار سیستمی، اندازه درام و الزامات ویسکوزیته متفاوتی دارند. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع گریس پمپ و کاربردهای آن آشنا شوید.
انواع گریس پمپ GURISIK
گریس پمپ صنعتی
گریس پمپ صنعتی در سایز و مشخصات مختلفی در بازار موجود است؛ یک انتخاب اشتباه باعث میشود نتوانید از تمام مزایای این سیستم صنعتی پویا برخوردار شوید. نوع صنعت در انتخاب گریس پمپ اهمیت دارد برای مثال استفاده از گریس پمپ هیدرولیک در معدن توصیه میشود با این وجود این ابزار در صنایع دیگر هم کاربرد دارد. در صورت وجود مدارهای هیدرولیک در تجهیزات صنعتی میتوان از پمپ گریس هیدرولیک استفاده کرد. این پمپها به یک خط هیدرولیک معمولی متصل شده و گریس را به نقاط تعیینشده در واحدها یا ماشینآلات صنعتی منتقل میکنند. همچنین، در بعضی از سیستمهای پمپ باد از دو سیستم خطی یا پیشرونده برای تامین گریس به نقاط خاصی در تجهیزات صنعتی یا وسایل نقلیه استفاده میشود. این سیستمها تا حدی متفاوت بوده و در آنها از ایستگاههای روانکاری برای مطابقت با سیستمها و تجهیزات پنوماتیک استفاده میشود.
گریس پمپ دستی
گریس پمپ دستی در انواع اهرمی و تفنگی موجود است. در گریس پمپ دستی تفنگی گریس با فشار معکوسی که با مکانیسم ماشه با میل لنگ ایجاد میشود و به قطعه فنری در پشت روانکننده فشار میآورد، از دیافراگم خارج میشود. از این ابزار برای گریسکاری در بخشهای محدود و کوچک استفاده میشود.
در گریس پمپ دستی اهرمی از مکانیسم ماشه استفاده نمیشود و گریس با فشار برگشتی حاصل از فشاردادن اهرم و حرکت پیستون در بدنه از دیافراگم خارج میشود.
گریس پمپ دو جک میتا طرحی آمریکایی دارد. گریس پمپ کت بدنهای فلزی، لوله پلاستیکی، شلنگ فنری و سر گریسخور دارد. برای افزایش ظرفیت تخلیه از گریس پمپ دو پیستون استفاده میشود. گریس پمپ گزور در مدل دو پیستون نیز تولید میشود.
گریس پمپ بادی
از پمپ پنوماتیک میتوان در چندین سیستم گریسکاری یا روانکاری استفاده کرد. این پمپ فشار هوای ثابتی را ایجاد میکند تا گریس ویسکوز از میان خطوط سیستم عبور کند. در بیشتر پمپها از پیستون آلیاژی سبک و واشر لاستیکی مقاوم به روغن استفاده میشود. پیستون از جنس فولاد سختشده است؛ خطر آسیب را کاهش داده و به انتقال گریس در تمام سیستم کمک میکند. پیستون در یک بدنه فولادی قرار میگیرد. بعضی از پمپها سایز کوچکی دارند و جمعوجور هستند و بهراحتی روی ماشینآلات نصب میشوند. بعضی دیگر هم بزرگ هستند و باید فضای بیشتری به آنها اختصاص داد. اگر در واحد تولیدی خود به سیستم بادی دسترسی دارید گریس پمپ بادی GURISIK انتخاب ایدهآلی برای شما است. این پمپها با وجود مصرف برق کمتری دارند. یکی از معایب این ابزار نیز سروصدای زیاد آن است.
گریس پمپ برقی
از پمپ برقی بیصدا و قدرتمند برای ایجاد فشار استفاده کنید. در گریس پمپ برقی جهت چرخش در توان پیوسته یا متناوب بیتفاوت است. موتورهای الکتریکی هنگام اتصال به یک کنترلگر و یک یا چند اپلیکاتور فشار کاری تا حدود 70 بار را در سیستمهای متناوب ایجاد میکنند.
درست است که پمپ برقی در مقایسه با پمپ پنوماتیک مصرف انرژی بیشتری دارد؛ اما مدلهای جدید این پمپ مصرف انرژی بهینهای دارند. پمپها در مدلهای بهروز این ابزار از شفتهای چدن هیدرولیک و فولاد کروم نیکل ساخته میشوند. شفتها سخت شده، کربوره و سنگزنی میشوند تا عملکرد قابل قبولی داشته باشند و بتوانید روی آنها حساب کنید.
گریس پمپ سطلی
این پمپها با ظرفیتهای متنوعی تولید میشوند برای مثال گریس پمپ گروز سطلی در ظرفیت 10 کیلوگرمی در بازار موجود است. این دستگاهها کارایی بالایی در پمپاژ انواع گریس با نسبت فشار بهینه و مناسب دارند.
گریس پمپ بشکهای
میتوان برای انتقال گریس از بشکه به نقاط گریس از پمپ بشکهای برقی یا بادی استفاده کرد. این پمپها پرکاربرد و قابل حمل هستند و از آنها برای انتقال گریس از بشکههای متعدد به قطعات صنعتی متعدد استفاده میشود که این پمپها برای انتقال سریع گریس از بشکه به مخزن اصلی مناسب هستند.
سوالات متداول
گریس پمپ چیست؟
گریس پمپ نوعی پمپ روانکاری است که برای استفاده از گریس در یک یا چند نقطه در تجهیزات صنعتی طراحی شده و معمولا در بخشهای ساخت و خودرو کاربرد دارد.
انواع گریس پمپ کدام است؟
گریس پمپ صنعتی، دستی، بادی، برقی، بشکهای و سطلی مارک GURISIK
گریس پمپ بادی مدل A-1/16 GURISIK
فشار کاری 6 – 8 بار
نسبت فشار 1/45
مصرف هوا 80-90 لیتر در روز
خروجی 1100 گرم – 1400 گرم در دقیقه
ظرفیت 16 کیلو
طول شلنگ 2 متر
شیلنگ نوع 1/4 R2
وزن 10.9 کیلوگرم
وزن بسته بندی
12 کیلو
ابعاد بسته بندی 38x38x59 سانتی متر.