جک هیدرولیک سری RA مارک انرپک Enerpac
- generalsanat_vahid
ابزار آلات هیدرولیکی انرپک آمریکا (hydraulic tools enerpac) :
انرپک enerpac تولید و عرضه کننده تجهیزات هیدرولیک، ابزار، اجزا و سیستم ها در کشور آمریکا است. این شرکت ابزارهای صنعتی مانند سیلندرها، محصولات بالابر و سیستم، پمپ ها و دریچه ها، اجزای سیستم، پرس، فولی کش،بلبرینگ کش و ابزار مخصوص، پیچ و تاب، نگهداری و محصولات مقاوم در برابر بتن ارائه می دهد.ابزارآلات هیدرولیکی انرپک ساخت کشور آمریکا می باشد و دارای قدرت و دوام بالا در تمامی محصولات است . این نیز راه حل های یکپارچه مانند بیل های هیدرولیکی، جک های رشته ای، سیستم های سیلندر، تریلر های مدولارهای خودپرداز و سیستم های بلند مدت همزمان را فراهم می کند.
ابزار آلات هیدرولیکی انرپک ENERPAC راه حل های سفارشی را هم پوشش می دهد، از جمله ترکیبی از هیدرولیک، تولیدات فولاد، و کنترل های الکترونیکی. علاوه بر این، شرکت آچار گشتاور هیدرولیک را نیز ارائه می دهد. محصولات آن در ساختمان ها و استادیوم ها و زیرساخت ها استفاده می شود ابزار آلات هیدرولیکی انرپک ENERPAC ساخت کشور آمریکا آماده برای سخت ترین شرایط کاری می باشد.
جک هیدرولیک چیست؟
جک هیدرولیک وسیلهای است که در آن نیرو بر روغن موجود در یک استوانه ای کوچک وارد میشود. این نیرو سبب میشود که روغن غیر قابل تراکم به استوانه بزرگ منتقل شود. روغن به پیستون استوانه فشار وارد میکند و باعث بلند شدن بار روی استوانه (مثلا خودرو) میشود. مکانیزم کار ماشینهای جرثقیل ، و دیگر ماشین ها نیز چنین میباشد که در عین سادگی ، کار هایی با باز خورد بالا انجام می دهد.
در ساختمان جک هیدرولیک با علم بر اینکه روغن تقریبا تراکم ناپذیر است و نیروی وارد بر خود را منتقل میکند، فشار وارد بر پیستون کوچک عینا به پیستون بزرگ منتقل میشود و آنرا به طرف بالا میراند.
هر دستگاه هيدروليک تراکتور دارای يک جک يک طرفه است. جک های هيدروليکی از ۳ نوع اند. يک راهه يک طرفه و دو طرفه هر جک دارای يک پوسته يا سيلندر است که پيستون در درون آن حرکت رفت و برگشتی دارد. پيستون به دسته ای متصل می شود که از يک طرف سيلندر بيرون می آيد.
دسته جک نیز یک اهرم است و مزیت مکانیکی مخصوص به خود را دارد. دسته اهرم نیروی محرک را افزایش میدهد. بر جک هیدرولیک نیروی مفید دسته وارد میشود و جک این نیرو را افزایش میدهد.
جک يک راهه :
قطر پيستون و دسته آن يک اندازه است. فقط يک مجرا دارد که روغن از آن ورود و خروج می نمايند. اين جک ها در پايين بردن وسيله هيچ نيرويی ندارد بلکه فقط می توانند بار را بلند کنند.
جک يک طرفه :
قطر دسته پيستون کمتر از قطر پيستون بوده و دارای دومجرايی ورود و خروج می باشد که در يک مجرا در طرف سر پيستون قرار دارد و مجرای ديگر در ته سيلندر.اين جک نيز فقط مي تواد بار را بلند کند. همانند جک يک راهه، هيچ نيرويی برای پايين بردن وسيله اعمال نمی نمايد. جک دستگاه هيدروليک تراکتورهای امروزی از اين نوع هستند.
جک دو طرفه :
قطر دسته پيستون کوچکتر از قطر پيستون است. ممکن است يک دسته پيستون يا دو دسته پيستون در دو طرف پيستون داشته باشند يعنی دسته پيستون سرتاسری باشد. دو مجرای ورود وخروج روغن دارد. این نوع جک ها از هر دو طرف می تواند فشار وارد آورد. به عبارت ديگر قادر است که وسيله را تحت فشار پايين ببرد. جک فرمان های هيدروليکی از اين نوع هستند چون برای چرخاندن چرخ ها به سمت چپ و راست هر دو، بايد نيرويی اعمال گردد.
آیا جک هیدرولیک مقدار کار را افزایش میدهد؟
دستگاهی وجود ندارد که بتواند مقدار کار را افزایش دهد. هر مقدار روغن که از استوانه کوچک خارج شود، همان مقدار وارد استوانه بزرگ میشود.
دستگاه های هيدروليک:
دير زمانی است که از توان هيدروليکی برای سهولت در بلد کردن و پايين بردن ماشين های کشاورزی بهره گرفته می شود. در دستگاه های جديدتر از اين توان همچنين برای کنترل کشش و موقعيت سوار بر تراکتور استفاده می شود
جکهای خودرویی که برای بیرون آوردن خودرو از مهلکه، چاله، استفاده در زمان پنچری و… از آنها استفاده میشود، انواع مختلفی دارند؛ اما از بین همه نمونههای هیدرولیکی، این نوع جک ها کاربرد گستردهتری دارند و هرچند امروزه از آنها در خودروهای سواری کمتر استفاده میشود اما هنوز هم یک عضو مهم در خودروهای سنگین به شمار میروند.
خصوصا اینکه جک های هیدرولیکی در وسایل راهسازی و معدنی، کمپرسیها، بالابرها، لیفتراکها، جرثقیلها و… نیز کاربرد بسیار مهم و غیرقابل جایگزینی دارند.
دلیل اهمیت استفاده از این جکها، ساختار ساده در کنار قدرت بالایی است که تولید میکنند.
نحوه کارکرد جک های هیدرولیکی:
نحوه کارکرد جکهای هیدرولیکی بسیار ساده است. در جکهای هیدرولیکی از سیال که روغن است، استفاده میشود. مایعات تراکمپذیری بسیار ناچیزی دارند برای همین سرعت جکهای هیدرولیکی قابل کنترل است و از طرفی قدرت بالایی دارند.
قسمتی از جک که وزن خودرو به آن فشار وارد میکند، دارای سطح مقطع بالایی است و قسمتی از جک که باید با تلمبه زدن، روغن را به حرکت در آورد، دارای سطح مقطع کمی است. بنابراین برای سطح مقطع زیاد، نیروی زیادی لازم است و برای سطح مقطع کم نیز نیروی کمی نیاز خواهد بود.
این بدان معنی است که متناسب با توان انسان، یک نیروی کم را به یک سطح مقطع کم وارد میکنیم تا به یک نیروی زیاد در سطح مقطع بزرگ، غلبه کنیم
معایب جک هیدرولیکی:
در مورد این سیلندر های هیدرولیکی باید مراقب بود تا روغن آن ها نشت نکند و یا دچار آلودگی نشود. اما باز هم ممکن است عیوبی به مرور در آن ها دیده شود. جک های روغنی در حالت کلی دچار چهار عیب بزرگ و اصلی می شوند. اولین عیب که چندان عجیب و نادر هم نیست، به انتها نرسیدن بازوی جک است که منجر می شود، بار و خودرو به اندازه کافی بلند نشود.
این عیب در صورت کمبود روغن جک پیش می آید و برای رفع آن باید میزان روغن تنظیم شود. هم چنین ممکن است جک بعد از بالا رفتن و زیر فشار قرار گرفتن، کم کم بار را پایین بیاورد و نتواند در ارتفاع قبلی بماند. دلایل بروز این عیب نیز ممکن است به خاطر چهار علت باشد؛ یا پیچ خلاص جک تا انتها بسته نشده باشد، روغن دارای آلودگی باشد، جک دارای نشتی شده باشد و آب بند ها خراب شده باشند و یا تلمبه جک دچار مشکل و قفل شدن شده باشد. اما برعکس این اتفاق نیز ممکن است دیده شود. یعنی میله جک به سختی بالا و پایین برود.
این عیب به خاطر خرابی و کج شدن میله اصلی، خرابی تلمبه جک، معایب داخلی نظیر روغن نامناسب و یا خرابی آب بندها و کاسه نمد ها و… است. اما عیب آخر نیز ممکن است در بالا رفتن و یا پایین آمدن جک دیده شود که به اصطلاح گفته می شود، جک حالت اسفنجی دارد. یعنی بالا و پایین رفتن آن نرم و یکنواخت نیست. این عیب به خاطر وجود هوا درون روغن جک است.
واردات و عرضه ی محصولات مارک انرپک امریکا (ENERPAC)
ENERPAC امریکا از بزرگترین تولید کنندگان صنایع هیدرولیک در دنیا می باشد.
از تولیدات این شرکت،جک های هیدرولیک ، پمپ های هیدرولیک ، شیرهای هیدرولیکی ، آچارهای هیدرولیکی ، مهره برهای هیدرولیکی ، فلنج باز کن هیدرولیکی ، مولتی پلایر ، انواع پرس های هیدرولیکی ، پولی کش هیدرولیکی ، لوازم هیدرولیکی شامل گیج ها و اتصالات و کوپلینگ و روغن های هیدرولیک و … می باشد.